BUNDEVARA

Potrebno je:
1 kg krupno narendane bundeve, pakovanje kora za pitu 500 g
ulje, kristal šećer, cimet po ukusu, griz, prah šećer za posipanje.

Priprema:

Bundevu oljuštite, uzmite rende  i narendajte na onom delu za jabuke. Podelite na 4 dela. Svaka jufka se sastoji od 3 kore. Ulje sipajte u šolju.
Stavite prvu koru, dužom stranom ispred sebe. Poprskajte je uljem, pospite kašikom kristal šećera, pa preklopite drugom korom i ponovite postupak. Stavite treću koru, posprskajte je uljem i po ivici kora rasporedite  četvrtinu rendane bundeve. Po bundevi pospite 1 kašiku griza, 2-3 kašika šećera, cimet po ukusu i kašiku ulja. Prebacite po 1 cm leve i desne ivice pa uvijte kore. Jufke poređajte u pleh sa pek papirom, premažite sa malo ulja.I tako savite 4 jufke.
Pecite na 180- 200°C u zavisnosti od jacine rerne,dok ne poprime zlatnu boju. Pečene ostavite da se ohlade. Isecite na parčiće pospite prah šećerom i poslužite.